Ingredienser
400 g gul zucchini
400 g grön zucchini
100 g charlottenlök
4 st vitlöksklyftor
20 g timjanskvistar
2 msk olivolja
Salt och peppar
300 g kokt bulgur
2 msk smält smör
75 g rödlök, strimlad
Vinäger
40 g ruccola
100 g herrgårdsost, tärnad
Salt och peppar
2 dl Turkisk Yoghurt
1 tsk färsk timjan
2 msk charlottenlök, tärnad
Salt och peppar
Så här gör du
Dela zucchinin i 4 delar på längden. Vänd zucchinin, löken och vitlöken i olivolja. Salta och peppra. In i ugnen på 175 grader tills zucchinin känns mjuk.
Stek bulgur i smör med rödlök. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Vänd ner ruccola och osten i blandningen.
Blanda samman yoghurt, timjan och lök. Smaka av med salt och peppar.
Lägg bulgur-blandningen i botten och zucchinin ovanpå. Lägg yoghurten intill eller servera vid sidan om.
Serveringstips:
Passar bra till grillat