Recept

Skriv ut

Yoghurtsoppa

16-30 4 port

Ingredienser

4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
8 + 1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
½ dl jasminris
1 msk vetemjöl
1 ägg
2 msk torkad mynta
2 msk margarin eller olja
Salt, paprikapulver och vitlök

Så här gör du

Koka 8 dl vatten och buljong i en kastrull. Lägg i riset och låt koka i medelvärme tills riset mjuknar lite (ca 12 minuter).
Vispa ihop yoghurt, 1 dl vatten, vetemjöl och ägg till en slät smet.
Häll smeten sakta och försiktigt i kastrullen med kokande buljong och ris.
Rör om med en visp eller sked tills soppan börjar koka. Låt sjuda i 5 min på låg värme.
Smaka av med pressad vitlök och salt.
Värm oljan eller margarinet i en kastrull eller i stekpannan.
Blanda i myntan och vänta tills oljan får en grön färg (några minuter med låg värme).

Häll soppan i djupa tallrikar och garnera med myntablandning och paprikapulver.

Serveringstips: Servera knäckebröd och sallad till soppan.