Ingredienser
1 dl quinoa
50 g färsk babyspenat
½ Dutch chili
200 g kycklingkött, kokt eller grillad
2 tomater, urholkade
2 mogna avokado
1 tsk citronsaft
2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 msk färsk koriander, finskuren
salt
peppar
4 wrapbröd
4 ark folie
Så här gör du
Koka quinoa enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna.
Tvätta spenaten, låt torka och strimla den.
Skrapa bort kärnorna i chilin och fintärna den.
Grovtärna kycklingköttet och tomaterna.
Skrapa ur avokadoköttet med en matsked.
Hacka avokado och rör ihop med citronsaft, yoghurt och koriander.
Blanda krämen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på wrapsen och rulla ihop.
Linda de färdiga wrapsen tätt i folien.
Tips:
Ersätt babyspenat med annan finstrimlad sallad eller isbergsallad
Anpassa styrkan efter egen smak
Krydda med Sambal Oelek eller currypasta
Receptet insänt av
Sara Ohlsson, Malmö