Recept

Skriv ut

Vegetarisk moussaka

46- 4 port

Ingredienser

3 dl Grekisk Yoghurt
1 medelstor gul lök
3 msk olja
1 vitlöksklyfta
50 g svamp
2 tomater
1 msk tomatpasta
1½ dl vatten
1 påse vegetarisk färssås
½ tärning grönsaksbuljong
1 msk hackad persilja
1 stor aubergine
2 msk grahamsmjöl
1½ dl riven cheddarost
3 ägg

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Hacka löken, svampen och tomaterna och skär auberginen i tunna skivor.
Blanda den vegetariska färsen med vatten enligt anvisningen på påsen och låt den stå och svälla i minst 5 minuter.
Värm upp 2 msk olja i en kastrull och fräs löken tills den är genomskinlig.
Tillsätt krossad vitlök, svamp, tomater, tomatpasta, vatten, färssåsen, buljongtärningen och persilja.
Rör om väl, koka upp, sänk värmen och sjud blandningen under lock i 10 minuter.
Pudra mjöl över auberginskivorna och stek dem i resten av oljan tills de är mjuka.
Lägg sedan omväxlande lager av aubergin och färssåsblandningen i en ugnsfast form.
Avsluta med ett lager aubergin och strö över osten.
Vispa samman ägg och yoghurt och häll i formen.
Grädda i 200 grader i 35-40 minuter eller tills moussakan är gyllenbrun.

Cookie Settings