Ingredienser
3 dl Grekisk Yoghurt
1 vitlöksklyftor
500 g potatis, skalad, tärnad
1 lök, fintärnad
2 msk smör
2 knippor vattenkrasse, storbladig
1 liter grönsaksbuljong
Salt och peppar
Bruschetta:
1 vitlökklyfta
½ dl olivolja
12 – 16 ciabattabröd i små skivor
Så här gör du
Smält smöret i en stor kastrull och fräs löken utan att den får färg.
Tillsätt potatisen, hälften av vattenkrassen och buljongen. Koka upp och låt sjuda i 20 minuter.
Tillsätt resten av vattenkrassen, yoghurt och pressa i vitlöken. Mixa soppan med stavmixer eller i en matberedare.
Smaka av soppan med salt och peppar. Värm upp igen vid behov, men låt inte koka mera. Servera med vitlöksbruschetta.
Bruschetta:
Sätt ugnen på 200 gader. Pressa vitlöken och blanda den med olivoljan.
Pensla brödskivorna med vitlöksoljan och strö över lite salt och peppar.
Sätt i ugnen 5 – 7 minuter tills brödet är gyllenbrunt.