Recept

Skriv ut

Ugnsbakad zucchini med ägg och yoghurtsås

4 port

Ingredienser

4 små zucchini
8 små ägg
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk sesamfrön
1 msk citronsaft
1 tsk honung
salt
peppar
Sås:
1 morot
200 g Turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
basilika
salt, nymalen peppar

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Dela zucchinin och lägg i en ugnssäker form. Blanda olivolja, citronsaft, honung, finhackad vitlök, chilipeppar, sesamfrön, salt och peppar. Häll blandningen över zucchinihalvorna och grädda i ugnen i 180 grader i ca 10 minuter.

Sås:
Riv morötter och blanda med yoghurt. Blanda i finhackad basilika, vitlök och smaka av med salt och nymalen peppar.
Stek äggen på ena sidan.

Lägg upp zucchini på en tallrik, häll på sås och lägg på ett stekt ägg.

Cookie Settings