Ingredienser
4 st portionsbitar lax med skinn
2 dl Rysk yoghurt
2 msk färsk timjan, hackad
1 liter färska kantareller
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk worcestersås
olja till stekning
salt och peppar
Så här gör du
- Börja med att värma upp ugnen till 200 grader och hetta upp lite olja i en stor stekpanna.
- När pannan är rykande het lägger du i kantarellerna och låter steka i fem minuter utan att röra om. Lägg i saltet, rör om ett varv och låt dem steka 5 minuter till, tills de fått färg. Häll av kantarellerna och låt svalna något.
- Blanda yoghurt, hälften av kantarellerna, färsk timjan, worcestersås och rödvinsvinäger i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Salta skinnsidan av laxfiléerna och lägg ner dem i en smord ugnsform. Lägg ett snitt i mitten av laxfiléerna, inte hela vägen igenom och fyll på med yoghurtblandningen. Baka av i ugnen i ca 20-25 minuter.
- Servera med resterande stekta kantareller på toppen. Gärna till en trevlig sallad eller rostad potatis.