Ingredienser
3 kycklingfiléer, 400-450 g (eller 350 g grillad kyckling utan ben)
Salt, peppar
4 dl Turkisk Yoghurt
1 dl pesto, 100 g
12 soltorkade tomater, gärna marinerade
2 dl finstrimlad vitkål, 150 g
Svartpeppar
4 st tunnbröd, ca 16 x 21 cm
100 g ruccolasallad
Så här gör du
Dela kycklingfiléerna på längden och krydda dem med salt och peppar.
Bryn köttet lätt i en stekpanna med lite olja och stek färdigt under låg värme.
Låt köttet kallna och skär det i tunna skivor.
Strimla tomaterna.
Blanda yoghurt, pesto, och vitkål.
Vänd ner det kalla kycklingköttet och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Fördela ruccolasalladen på tunnbrödsskivorna.
Lägg kycklingröran på salladen och rulla ihop tunnbrödet.
Tips:
Du kan förbereda röran och förvara i kylen upp till ett dygn.
Byt ut tunnbrödet mot libabröd eller mjuk tortilla.
Servera röran till bakad potatis.
Receptidéen insänt av Rakel Martinsson