Recept

Skriv ut

Stekt rödspätta med fänkålstzatziki

16-30 4 port

Ingredienser

8 st fileér rödspätta

1 dl vetemjöl

2 st ägg, vispade med 1 msk vatten

1 dl ströbröd till panering

1 st fänkål

250 g Tzatziki

1 tsk malda dillfrön

zest och juice av ½ citron

1 msk rapsolja – till stekning

1 msk smör – till stekning

salt och peppar

Så här gör du

Vänd rödspättan i vetemjöl först, sedan i det vispade ägget och sist ner i ströbrödet.

Skiva fänkålen riktigt tunn och blanda den sedan med tzatzikin, dillfrön och citronjuicen samt zesten.

Stek rödspättan i rapsolja och smör, smaka sedan av med salt och peppar. Servera med kokt färskpotatis eller en härlig sallad.

Tips! Använd en mandolin för att snabbt skiva fänkålen.