Recept

Skriv ut

Spenat- och ricottafylld canneloni

4 port

Ingredienser

300 g Canneloni eller Rigatoni (pastatuber)

Fyllning:
200 g färsk babyspenat
1 gul lök, fintärnad
1 vitlöksklyfta, finskuren
1½ dl Lindahls Rysk Yoghurt
125 g Ricotta
2 msk olivolja till stekning
salt & peppar

Tomatsås:
1 gul lök, fintärnad
1 vitlöksklyfta, finskuren
1 msk tomatpuré
1 brk krossade tomater, 500 g
1 dl grönsaksbuljong
3 dl Lindahls Rysk Yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olivolja till stekning
1 tsk socker
salt och peppar

3 dl riven ost, 150g

Så här gör du

Fyllning:
Hacka spenaten grovt.Fräs lök och vitlök i olja.Tillsätt spenaten och fräs till spenaten är färdig. Blanda yoghurt med ricotta och 1 msk av den rivna osten. Rör ihop spenat- och ostblandningen. Smaksätt med socker, salt och peppar.
Tomatsås:
Fräs lök och vitlök i olja.
Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare en kort stund.
Häll i krossade tomater och buljongen.
Låt koka upp och småputtra c:a 10 minuter tills tomaterna är mjuka och kokta.
Rör i yoghurten i såsen och smaka av med salt och peppar.
Lägg ett tunt lager tomatsås i botten på en ugnsfast form.
Fyll pastatuberna med ricottakrämen och lägg dem på såsen.
Täck tuberna med resten av såsen och strö över osten.
Grädda i ugn vid 175 grader i 30-40 minuter beroende på gratängformen.
Tips:
Krydda såsen med chili eller cayenne om du föredrar lite starkare rätter.
Använd en engångsspritspåse, klipp endast ett litet hål.
Har du ingen spritspåse kan du klippa ett litet hål i ett hörn av en fryspåse.
Servera ensam som vegetarisk rätt med sallad och vitlöksbröd eller som tillbehör till korv-, fläsk- eller kycklingrätter

Receptidéen insänt av
Shane Radonich, Nässjö