Recept

Skriv ut

Spenat och fetaostpaj

46- 4 port

Ingredienser

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150g kallt smör, i mindre bitar
1 tsk salt
2 msk kallt vatten

Fyllning
1 mindre purjolök, skivad
100 g spenat
smör till stekning
150 g fetaost
3 ägg
3 dl Rysk Yoghurt
10-12 cocktailtomater

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Lägg vetemjöl och smör i en matberedare och mixa hastigt i ca 2 minuter.Tillsätt vatten och kör i 1 minut till eller arbeta ihop degen för hand till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt ligga i kylen i ca 1 timme.Tryck sedan ut degen tunt i en pajform och ställ formen i frysen i ca 10 minuter.
Grädda i ugn i 200 grader i ca 10 minuter.Låt stå och vila.

Smält lite smör i en kastrull och lägg ner purjolöken. Låt mjukna och rör ner spenaten.Salta och peppra.
Lägg röran i botten på pajformen och smula över fetaost.Vispa ihop yoghurt och ägg, salta och peppra. Häll över.
Dela cocktailtomaterna och fördela dem i pajen.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 minuter tills pajen känns fast.
Strö över ett par basilikablad och servera en blandsallad till.
Receptet skapat av Yoghurtskolan

Cookie Settings