Ingredienser
500 g grön sparris
olivolja och salt
500 g vit sparris
1 l vatten
2 tsk salt
1 tsk strösocker
2 tsk pressad citronjuice
2-3 skivor vitt surdegsbröd
olja och flingsalt
1 ½ dl turkisk yoghurt
2 tsk krossat fänkålsfrö
salt
3 msk olivolja
70 g parmesanost
ca 150 g valfria salladsblad
flingsalt
Så här gör du
Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Skär bort de nedersta 2 cm från den gröna sparrisen och skär den sedan i önskad storlek. Stek sparrisen i olivolja ca 3 minuter tills den är mjuk med ett lätt tuggmotstånd. Smaka av med salt och låt de svalna.
Skär bort nedersta cm (centimetern) på de vita sparrisarna och skala dem noggrant. Koka upp vatten, salt, socker och citronjuice i en vid kastrull och lägg ner sparrisarna. Koka sparrisen ca 4 minuter tills den är genommjuk med ett lätt tuggmotstånd. Lyft därefter ur sparrisen och kyl ner dem. Skär den vita sparrisen i önskad storlek.
Värm ugnen till 175 C. Riv brödet i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Blanda brödbitarna med olivolja och flingsalt och ugnsbaka ca 20 minuter tills krutongerna är gyllene och knapriga.
Blanda ingredienserna till fänkålsyoghurten. Smaka av med salt.
Blanda sparris med salladsblad, olivolja och flingsalt. Lägg upp på ett serveringsfat och hyvla över parmesanosten, strö över krutongerna och klicka på fänkålsyoghurten.