Ingredienser
4 dl Lindahls Grekisk yoghurt
2 tsk chilipulver eller chiliflarn
2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
1 citron, skalet
2 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 kg kycklingklubbor eller kycklingvingar
4 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
1 msk torkad timjan
1 msk torkad oregano
salt & svartpeppar
1 liter frityrolja
Så här gör du
1. Blanda ihop yoghurt, chilipulver, vitlök, citronskal, salt och peppar i en bunke och lägg i kycklingen. Marinera i 30 minuter i rumstemperatur.
2. Blanda ihop mjöl, paprikapulver, timjan, oregano, salt och peppar til len panering.
3. Sätt ugnen på 150 grader.
4. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller fritös till 180 grader.
5. Ta upp kycklingen ur yoghurtmarinaden, panera i mjölblandningen och fritera 5-6 minuter tills kycklingen fått lätt färg.
6. Lägg den lättfriterade kycklingen i en ugnsform och grilla 30 minuter.
7. Ta ut kycklingen ur ugnen och fritera 5-6 minuter tills den blir frasig och ordentligt gyllenbrun.
8. Servera kycklingen med en god sallad.