Recept

Skriv ut

Soppa med höstrotfrukter

16-30 4 port

Ingredienser

4 potatisar
4 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
1 bit kålrot
1 gul lök

1 liter vatten
½ tärning köttbuljong
½ tärning grönsaksbuljong
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn

2 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
1 msk hackad persilja, färsk eller fryst

Så här gör du

Skala och tärna grönsakerna i småbitar.
Koka grönsakerna i lättsaltat vatten, smaksätt med lagerblad och kryddpepparkorn.
Koka tills de blir mjuka.

Häll av det mesta av vattnet, men spar det.
Ta upp några morotsbitar och lägg åt sidan.
Mixa kort resten av grönsakerna med vattnet som de kokade i.
Soppan kan gärna ha lite grönsaksbitar kvar.
Rör ner yoghurt, späd eventuellt med grönskasspadet till lagom konsistens. Smaka av med buljongtärning, salt och peppar.
Tillsätt morotsbitarna som togs åt sidan.
Värm upp igen, men låt inte koka mera. Strö över persiljan.