Recept

Skriv ut

Senapsmarinerad strömming à lá Svensson

46- 4 port

Ingredienser

2 dl Turkisk Yoghurt
600 g färsk rensad strömmingsfilé

Marinad:
3 dl Turkisk Yoghurt
2 msk fransk senap
3 vitlöksklyftor
3 msk sirap
1 dl färsk dill
1 dl bladpersilja, hackad
3 äggulor

Grovt rågmjöl till paneringen
Smör eller margarin till stekning

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

OBS! Receptet kräver förberedelser.

Mixa alla ingredienser till marinaden och smaka av med salt och vitpeppar.
Lägg strömmingen i marinaden och låt vila över natten.
Tag upp strömmingen och vänd den i rågmjöl.
Stek fisken i rikligt med smör eller margarin.
Klipp över lite extra dill och servera med nykokt färskpotatis.
Tips:
Gör lite mera marinad eller lägg undan lite innan du lägger i fisken.
Marinaden är god som sky när du serverar rätten.

Cookie Settings