Ingredienser
600 g varmrökt lax
ca 250 g valfria salladsblad
1 msk pressad citronjuice
3 msk olivolja
flingsalt
2 dl Grekisk yoghurt
½ dl rårörda lingon
salt
Pressgurka (förbereds helst dagen före)
1 gurka, skalad och skivad
salt
lag
½ dl ättika
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
Dillkvistar
Så här gör du
Blanda samtliga ingredienser till lagen i en kastrull, koka upp och kyl ner.
Salta gurkan och lägg den i ett durkslag eller i en sil, ca 15 minuter. Lägg därefter ner gurkan i den kalla lagen. Låt gurkan marinera i lagen i minst 30 minuter. Häll bort lagen före servering.
Blanda ingredienserna till lingonyoghurten och smaka av med salt.
Plocka laxen i mindre bitar. Blanda salladen med citronjuice, olivolja och flingsalt. Lägg upp salladen på ett serveringsfat och lägg på laxen. Plocka över små dillkvistar och servera laxsalladen med lingonyoghurten och pressgurkan.