Ingredienser
250 g pilgrimsmusslor
2 msk pressad citron
salt
ca 80 g baguette
75 g gurka
½ rödlök
2 msk pressad citron
2 msk olivolja
till servering
60 g löjrom
80 g Rysk Yoghurt
flingsalt
Så här gör du
Värm ugnen till 250 C. Skiva 8 supertunna skivor av brödet och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper under. Strö över flingsalt och ringla på olivolja. Ugnsbaka ca 5 minuter till fin färg.
Skala och finhacka rödlök. Skala och fintärna gurkan.
Skiva pilgrimsmusslorna i tunna skivor och marinera dom i salt och pressad citron, ca 5 minuter före servering. Lyft upp pilgrimsmusslorna från citronen och placera ut dom på 4 tallrikar. Vispa samman olivolja och citron och häll över musslorna. Strö på flingsalt, gurkan och rödlöken. Klicka på löjromen och yoghurten och toppa med crostinisen.