Ingredienser
3 dl Grekisk Yoghurt
1 dl grädde
500g skalad potatis
1 gul lök
10 cm purjoklök
50 g riven ost
Salt och peppar
Olja till stekning
Så här gör du
Strimla potatisen grovt och lägg dem i rikligt med kallt vatten, spola inte.
Tärna löken och finstrimla purjolöken.
Rör ihop yoghurt, grädde och ost.
Låt potatisen rinna av och blanda med lök och purjolök.
Fräs potatisblandningen i omgångar i en teflonpanna tills dess att potatisen är nästan helt mjuka. Salta och peppra och häll i en bunke.
Blanda den stekta potatisen med hälften av yoghurtblandningen och fyll i en låg ugnsfast form (t.ex. pajform av glas eller keramik).
Släta till och bred resten av yoghurtblandningen jämnt över potatismassan.
Grädda i ugn i ca 25 – 30 minuter vid 200 grader.