Ingredienser
1,5 dl vetemjöl, 85 g
0,5 dl grahamsmjöl
3 dl Turkisk Yoghurt, 40 g
3 ägg
50 g smör, smält
6 finrivna potatisar, 800 g
1 finriven morot, 120 g
1 bit finriven rotselleri, 120 g
Smör/olja till gräddning
Sås:
en knippe dill, finskuren
5 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 glas, 80 g forellrom eller annan rom
Svartpeppar, nymald, efter smak
Så här gör du
Sås till: blanda samman alla ingredienserna.
Blanda mjölsorterna och salt.
Rör ihop äggen med yoghurt.
Vispa yoghurten i mjölblandningen (lite i taget så att det inte klumpar sig).
Blanda med det smälta smöret och de rivna rotfrukterna.
Låt smeten vila i 10 minuter.
Värm våffeljärnet
Pensla våffeljärnet med lite matfett.
Grädda och servera våfflorna omedelbart med såsen på sidan om.
Tips:
Uteslut forellrom och du får en fin vegetarisk rätt
Receptet insänt av
Annika Bremer, Stockholm