Recept

Skriv ut

Pizza med kantareller och chevre

46- 4-6 port

Ingredienser

1 bakplåt c:a 35 x45 cm, 5 – 6 portioner

Deg:
25 gram jäst
2,5 dl vatten, ljummet
2 msk olja
6-7 dl vetemjöl,400 g
0,5 tsk salt

Fyllning:
4 dl Rysk Yoghurt
4 vitlöksklyfta, pressad
6 soltorkade tomater, strimlade
400 g chevre
300 g kantareller, färska
2 msk smör
salt och peppar
2 dl färsk spenat

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Smula jästen i en bunke, häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Rör ned salt, olja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk på en varm plats i ca 1 timme.

Kavla degen till en tunn botten på en bakpappersklädd plåt.
Blanda yoghurten med pressad vitlök, strimlade soltorkade tomater och kapris.Smaka av med salt och peppar.
Bred yoghurten på pizzabotten.
Skär getosten i små bitar och strö över yoghurten.

Grädda i 225 grader i 15-20 minuter

Stek kantarellerna i smör och salta och peppra. Lägg kantarellerna på den färdigbakade pizzan och garnera med spenaten.

Receptet insänt av
Anita Marteus, Motala

Cookie Settings