Recept

Skriv ut

Pastasallad med tonfisk och färsk vitkål

16-30 4 port

Ingredienser

Dressingen:
4 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
2 msk citronsaft
2 tsk socker
2 tsk curry
1 krm nymalen svartpeppar

Salladen:
150 g pasta, gärna tricolore
2 msk olivolja
150 g färsk vitkål
½ gurka
2 syrliga äpplen
1 röd paprika
1 rödlök
100 g fetaost i kuber
2 burkar tonfisk

Så här gör du

Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
Ställ kallt i 30 minuter.

Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
Kyl ner och blanda med oljan.
Skär kålen i korta strimlor eller små bitar.
Grovtärna gurkan, äpplena, paprikan och fetaosten.
Fintärna löken.
Låt tonfisken rinna av och dela i mindre bitar.
Lägg alla ingredienser på ett stort uppläggningsfat.
Blanda försiktigt med såsen eller servera den på sidan om.
Servera med färskt bröd.

Tips:
Garnera med färska örter
Byt tonfisk mot räkor, musslor, kyckling eller kokt skinka

Receptet insänt av
Elisa Ranua, Finland