Ingredienser
Sallad:
200 g fullkornspasta
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
200 g kallrökt lax, strimlad
1 ask körsbärstomater, halverade
2 avokado
100 g babyspenat/blandad sallad
Yoghurtdressing:
3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 dl dill, finklipt
1 msk färskpressad citronjuice
salt och peppar
Så här gör du
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Blanda vitlöken och olivoljan, rör om och tillsätt den till pastan.
Dela, kärna ur, gröp ur avokadon och dela i mindre bitar.
Blanda alla ingredienser till salladen.
4. Rör ihop yoghurten med övriga ingredienser till dressingen.
Smaka av med citronsaft, salt och nymalen peppar.
Droppar dressingen över salladen eller servera på sidan om.
Tips:
Garnera salladen med rostade solroskärnor eller riven ost.
Receptet insänt av:
Eleonor Hållbus Dahlin, Hjorted