Recept

Skriv ut

Pastagratäng med kyckling och räkor

31-45 4-6 port

Ingredienser

Sås:
3 msk smör
2 tsk curry
2 tsk paprikapulver
4 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
3 dl mjölk
1 dl riven ost,50 g
Salt
Peppar

Gratäng:
400 g spaghetti
1 grillad kyckling, skinn- och benfri, i tärningar
1 röd paprika i tärningar
1 grön paprika i tärningar
1 liten burk skivade champinjoner, avrunna120 g
300 g skalade räkor
2 dl riven ost,100 g
Smör till formen

Så här gör du

Hetta upp smöret i en gryta och fräs curry och paprika en kort stund.
Tillsätt mjölk, yoghurt och ost och rör om.
Smaka av med salt och peppar.

Bryt spaghetti i mitten och koka dem i lättsaltat vatten i 5 minuter.
Hälla vattnet och lägg pastan i en smord ugnsfast form.
Blanda övriga ingredienser och häll på spaghettin.
Blanda lite och pressa lätt ihop fyllningen
Tillsätt såsen och strö osten över.
Gratinera vid 175- 200 grader i 20-30 minuter beroende på formen.
Servera gärna med en grönsallad och ett gott bröd

Tips:
Spaghettin behöver inte skölja med vatten. Du kan röra ner 1 msk olja, så klibbar de mindre.
Använd annan pasta du tycker om (makaroner, fusilli).

Receptet insänt av
Jennie Rönnqvist, Boden