Recept

Skriv ut

Orientaliska laxwraps

16-30 4 port

Ingredienser

6 mjuka tunnbröd
smör
250 g kallrökt lax i skivor
2,5 dl Lindahls Rysk Yoghurt
1 dl mogen mango, fintärnad,100 g
1 dl purjolök, fint strimlad,60 g
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dlparmesan, riven,35 g
2 tsk currypasta
1 liten röd paprika, tunnskivad,150 g
6 fina salladsblad

Så här gör du

Blanda samman yoghurten med mango, purjolök, vitlök, parmesan och currypasta.
Låt stå kallt i 30 minuter, gärna längre.

Smöra brödet, lägg på laxen i tunna skivor.
Lägg på sallad och paprika.
Fördela röran längs med och rulla ihop.

Linda gärna folie längs ner kring wrapsen så blir de lättare att äta.

Tips:
Använd frusen mango om du inte hittar mogen mango

Receptet insänt av
Anita Marteus, Motala