Ingredienser
3 dl matvetekorn
1 tärning örtbuljong basilika
3 dl blandade skaldjur (t. ex. räkor, scampi, kräftor, musslor)
2 msk sweet chili
1 zucchini
1 morot
20 cocktailtomater
1 näve salladsskott (t.ex. maché, rosé, frisé)
Basilikacreme:
25 blad basilika
2 msk olivolja
1 dl majonäs
½ dl Turkisk Yoghurt
Salt och peppar
Så här gör du
Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen men tillsätt örttärningen. Tag av när de är mjuka och låt svalna.
Fräs skaldjuren med lite olja i en panna. Salta, peppra och tillsätt en msk sweet chili i slutet av stekningen. Låt svalna snabbt.
Skölj grönsakerna, strimla zucchini, skär morot i tunna stavar, dela tomaterna i halvor. Blanda alla ingredienser till salladen samman.
Mixa basilika med olivolja och rör sedan ihop med majonnäs och yoghurt.
Smaka av med salt och peppar. Ringla cremen över salladen eller servera vid sidan om.