Recept

Skriv ut

Lax Tikka masala med raita

16-30 4 port

Ingredienser

4 portioner
Tid: 30 minuter

3 dl rysk yoghurt
½ gurka, skalad, kärnhuset borttaget, fintärnad
1 lime, pressad
1 röd chili, finhackad
1 påse Tikka masala kryddmix
400 gram lax, ben och skinnfri
2 st naan eller tunnbröd
1 msk matolja
1 msk smör
1 kruka mynta
Salt och svartpeppar

Så här gör du

1. Blanda ihop yoghurt, gurka, lime, chili och en halv matsked av Tikka masala mixen i en skål. Rör runt ordentligt och låt stå och dra i 20 minuter.
2. Pudra laxen med resten av Tikka masalamixen och stek i olivolja och smör på medelhög värme.
3. Värm upp naan eller tunnbröd och servera ihop med laxen, såsen och myntan. Till den här rätten kan du också servera ris.

Cookie Settings