Recept

Skriv ut

Lax Tikka masala med raita

16-30 4 port

Ingredienser

4 portioner
Tid: 30 minuter

3 dl rysk yoghurt
½ gurka, skalad, kärnhuset borttaget, fintärnad
1 lime, pressad
1 röd chili, finhackad
1 påse Tikka masala kryddmix
400 gram lax, ben och skinnfri
2 st naan eller tunnbröd
1 msk matolja
1 msk smör
1 kruka mynta
Salt och svartpeppar

Så här gör du

1. Blanda ihop yoghurt, gurka, lime, chili och en halv matsked av Tikka masala mixen i en skål. Rör runt ordentligt och låt stå och dra i 20 minuter.
2. Pudra laxen med resten av Tikka masalamixen och stek i olivolja och smör på medelhög värme.
3. Värm upp naan eller tunnbröd och servera ihop med laxen, såsen och myntan. Till den här rätten kan du också servera ris.