Recept

Skriv ut

Lax- och spenatpaj med rysk yoghurt

4 port

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl mjöl
½ dl skalat sesamfrö
½ dl linfrö
50 g rumsvarmt smör
2 msk Lindahls Rysk Yoghurt
Fyllning:
1 msk smör
300 g färsk bladspenat
1 liten rödlök
2-3 pressade vitlöksklyftor
2 ½ dl Lindahls Rysk yoghurt
2 ägg
2 msk dill
2 dl riven smakrik ost
salt och peppar
200 g gravad lax i bit (eller skivor)

Produkter i detta recept

Rysk yoghurt

Så här gör du

Blanda ihop mjöl, sesamfrö och linfrö. Tillsätt smör och yoghurt och nyp ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och låt vila i kylen ca en halvtimme.
Fräs spenat, rödlök och vitlök i smör. Blanda yoghurt, ägg, dill och ost till en jämn smet. Förgrädda under tiden pajskalet: nagga det med en gaffel och grädda i 175 grader i ca 10 minuter.
Skär laxen i bitar eller strimlor. Lägg spenaten i botten, sedan laxen jämnt fördelad ovanpå. Häll över yoghurtblandningen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20-30 minuter tills pajen har fått en gyllene färg. Servera med en god sallad.

Cookie Settings