Recept

Skriv ut

Lax- och räksoppa

16-30 4 port

Ingredienser

10 cm purjolök
½ röd paprika
1 msk smör/olja
1 burk kokosmjölk, 4 dl
1 tsk röd currypasta
150 g lax, skinn- och benfri
1 – 2 vitlöksklyftor
2,5 dl Grekisk Yoghurt
300 g räkor utan skal
Salt och chilipeppar
4 msk yoghurt till garnering

Så här gör du

Strimla purjolök och paprikan. Skär laxen i 1,5 cm stora kuber.
Värm fettet i en gryta. Tillsätt purjolöken och paprikan och fräs i 2 minuter.
Fyll på kokosmjölk och currypasta, låt koka upp.
Lägg i laxen och låt sjuda i 3 minuter.
Tillsätt yoghurt och pressad vitlök. Värm upp igen, men låt inte koka mera.
Lägg räkorna i soppan, smaka av med salt och chilipeppar.
Håll soppan lagom varm. Blir den för het, blir räkorna sega.
Serveras på tallrikar med en klick yoghurt ovanpå och ett gott vitlöksbröd.

Receptet insänt av
Jenny Axelsson, Motala