Recept

Skriv ut

Lax med pesto och citrondressing

16-30 4 port

Ingredienser

700 g lax, skinn- och benfri
1 dl pesto

Dressing:
4 dl Turkisk Yoghurt
2 citroner, saft och rivet skal
2 msk finklippt dill
1 st rödlök
1 msk kapris

Salt och peppar

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Dressing:
Fintärna löken och blanda med alla övriga ingredienser. Låt vila i kylen i minst en timme eller övertäckt under natten.

Dela laxen i fyra jämnstora bitar. Salta, peppra fisken, stryk pesto på och lägg fiskbitarna på en ugnsfast form. Förvärm ugnen till 200 grader.
Baka laxen i ugnen i 10 – 20 minuter beroende på fiskens tjocklek. Baka inte för länge. Kärntemperaturen skall vara mellan 55 och 60 grader.

Cookie Settings