Recept

Skriv ut

Lasagne med chevre och spenat

31-45 4 port

Ingredienser

400 g fryst bladspenat
1 stor gul lök, fintärnad
1 msk olivolja
150 -200 g chevre
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 dl mjölk
10 soltorkade tomater
1 msk färsk basilika, finskuren
200 g färska lasagneplattor
100 g riven ost
salt. peppar

Så här gör du

Tina, krama ur bladspenaten och grovhacka den lätt.
Fräs löken i oljan, tillsätt spenaten när löken känns mjuk.
Fräs ytterligare en kort stund, smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Mixa chevre, yoghurt, mjölk och soltorkade tomater med stavmixer eller i en matberedare.
Krydda med basilika, salt och peppar.
Varva ostsås, spenatröra och lasagneplattor i en gratängform.
Börja och avsluta med ostsåsen.
Strö över den rivna osten.
Grädda i mitten av ugnen vid 2000 i ca 25 – 35 minuter.

Receptidéen insänt av
Anna-Karin Westlin, Umeå