Ingredienser
Tillagningstid: 2-3 timmar
4 st små lammlägg
500 g små delikatesspotatisar
200 gram kantareller, tvättade
2 dl Cypriotisk yoghurt
2 msk rött vin
2 st scharlottenlök, finhackade
2 msk smör
3 st lagerblad
1 tsk svartpepparkorn
salt
Till servering:
2 dl syltlökar
50 g babyspenat
Så här gör du
- Lägg lammläggen i en stor kastrull med lagerbladen och svartpepparn. Fyll upp med vatten så det täcker och är minst 3 cm ovanför läggen. Salta rikligt. Låt lammläggen sjuda i ca 2 timmar tills de känns porösa och härliga och låt sedan vila i lagen i ca 30 minuter.
- Medan läggen kokar kan du hetta upp en stekpanna ordentligt. Lägg i svampen och stek den i stekpanna med lite olja tills vätskan har försvunnit. Tillsätt därefter lök och smör. Stek tills löken blivit genomskinlig och ha sedan i rött vin. Låt puttra i ca 4-5 minuter.
- Därefter lägger du över svampen i en mixer och mixar till en härlig kräm som du sedan blandar ut med yoghurten. Smaka av med salt.
- När lammet kokat klart och ska vila kan du slunga runt potatisen med lite salt, olja och peppar. Rosta sedan potatisen i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
- Ta ut potatisen och servera med lammläggen, kantarellyoghurtkrämen, syltlöken och babyspenaten.