Recept

Skriv ut

Mustig gulasch med yoghurt

46- 4 port

Ingredienser

Tillagningstid: 3 timmar (25 minuters förberedelsetid)

 

500 g högrev, tärnad i ca 4 cm stora bitar

4 st scharlottenlökar, grovt skurna i bitar

3 st röda paprikor, grovt skurna i bitar

1 st chili, finhackad och urkärnad

4 st vitlöksklyftor, pressade

2 tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

3 msk kalvfond

5 dl vatten

6 st medelstora potatisar, skalade och grovtärnade

3 msk tomatpuré

olja till stekning

2 dl Rysk yoghurt

salt och peppar

Så här gör du

  1. Bryn köttet först i en stor gryta med lite olja i. När köttet fått fin färg lägger du ner lök, vitlök och chili och svettar tills löken är genomskinlig. Därefter lägger du ner hälften av paprikan och steker i ca 5 minuter till utan omrörning.
  2. När paprika börjat få lite färg har du i spiskummin, paprikapulver, kalvfond och vatten. Låt sedan sjuda under lock i ca 2 timmar.
  3. Lägg i potatisen efter 1,5 timme tillsammans med resterande paprika och tomatpuré. Rör om ordentligt och låt sjuda i ca 30 minuter till.
  4. Smaka av med salt och peppar och serverar med en stor klick yoghurt.