Recept

Skriv ut

Kyckling marinerad i röd curry-yoghurt

4 port

Ingredienser

4 kycklingbröst
2 msk röd curry
200 g Rysk Yoghurt
salt
80 g salladsskott
2 färska lökar, skivade
8 primörmorötter, ansade och lättkokta
8 gröna sparrisar, delade och lättkokta
8 rädisor, skivade
3 msk kallpressad rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk mynta, finhackad
flingsalt

Så här gör du

Blanda yoghurt med curry och marinera kycklingen 30 minuter i såsen. Lägg de marinerade kycklingbrösten med yoghurten på var sitt ark folie. Salta, slå in till fyra paket och baka på grillen ca 20 minuter eller tills klar vätska kommer ut när du provskär en filé.
Blanda rapsolja, vinäger och mynta i en bunke. Lägg ner salladen och primörerna och smaka av med flingsalt. Servera trädgårdssalladen med den nystekta kycklingen.