Recept

Skriv ut

Krämig fisksoppa

31-45 4 port

Ingredienser

400 g torskfilé i bitar
250 g blåmusslor, kokta
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd paprika, tärnad
1/2 fänkål, tärnad
1 1/2 dl vatten
300 g krossade tomater
1 msk curry
300 g Turkisk Yoghurt
olja och salt
till servering:
dill och nybakat bröd

Så här gör du

Fräs vitlök, paprika, fänkål och curry i en kastrull med lite olja, 2 minuter. Häll i krossade tomater och vattnet. Koka sakta i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Mixa alltsammans till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Koka upp saltat vatten, lägg ner torsken och låt sjuda ca 5 minuter. Koka upp den släta soppan och vispa ner yoghurten. Smaka av med salt. Häll i djupa tallrikar och lägg ner torsk och musslor. Garnera med dill.
Receptet skapat av Mattias Larsson, Lindahls yoghurtkock