Recept

Skriv ut

Korvgryta med Äpple

16-30 4 port

Ingredienser

3 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 msk olja
500 g falukorv
1 lök, tärnad
1 äpple, tärnad
5 champinjoner, skivade
2 msk tomatpuré
1 msk svensk senap
½ dl chilisås
4 dl vatten
½ citron, endast rivet skal
1 krm kryddpeppar, malen
1 krm chilipulver
1 krm ingefära, malen
1 krm koriander, torkad
½ krm rosmarin
1 tsk maizena
Salt och malen svartpeppar

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken och korven.
Tillsätt champinjonerna och äpplet och sist tomatpurén under fortsatt stekning.
Flytta allt till en gryta och tillsätt alla kryddor, citronskalet, senapen, chilisåsen och vattnet.
Låt koka upp och småputtra i 10 minuter.
Rör ut maizena med yoghurten och rör blandningen i grytan. Smaka av med salt och svartpeppar.
Hetta upp igen till ca 90 grader, men låt inte koka mera.

Servera med ris eller potatismos och en fräsch sallad.

Receptet insänt av Linda Gårdarv, Eskilstuna

Cookie Settings