Recept

Skriv ut

Kikärtspannkaka med gurk- och spenatsallad

31-45 4 port

Ingredienser

2 dl kikärtsmjöl

2 dl kallt vatten

Salt

1 msk olivolja

Smör

 

Gurk-/spenatsallad

2 dl Salakis turkisk yoghurt

1 tsk akaciahonung

½ ekologisk citron

2 msk olivolja

1 tsk rökt paprikapulver

Salt och peppar

1 gurka

100 g sköljd babyspenat

100 g Salakis salladsost

½ knippe mynta

½ knippe koriander

Så här gör du

Häll kikärtsmjölet i en skål, tillsätt vatten lite i taget under ordentlig vispning så att det inte bildas klumpar.

Tillsätt salt och olivolja och rör om. Låt sedan smeten vila i kylskåpet i 30 minuter.

Smält lite smör i en varm panna och häll lite pannkakssmet i pannan så att det bara precis täcker pannan i ett tunt lager, så tunt som möjligt.

Stek pannkakan i ca 30 sekunder vackert gyllenbrun på båda sidorna. Lyft upp pannkakan och fortsätt med resten av smeten.

Varmhåll pannkakorna tills de ska ätas. Kan även göras i förväg och sedan värmas när de ska ätas.

Lägg upp de varma pannkakorna med gurk-/spenatsalladen, salladsost på toppen och massor av grovt hackad koriander och mynta.

 

Gurk-/spenatsallad

Lägg yoghurten i en skål och blanda med honung, finrivet skal och pressad saft från citronen, olja, rökt paprikapulver, salt och peppar till en slät kräm.

Skala gurkan och halvera den på längden, skrapa ur kärnorna med en sked, skär gurkan i små bitar och lägg dem i yoghurtkrämen tillsammans med spenaten. Blanda ordentligt.

Nu är salladen klar att serveras på de varma pannkakorna. Tillsätt ost och örter på toppen.