Ingredienser
Soppa:
3 dl Lindahls Grekisk Yoghurt
2 st medelstora gurkor
2 st gula paprikor
2 koppar tärnad honungsmelon
1 st jalapeño
3 tsk citronjuice
2 tsk vitvinsvinäger
Garnityr:
1 msk olivolja
200 g krabbkött, i småbitar
1 msk gräslök, finskuren
Garnering:
Fintärnad paprika
Några gräslökstrån
Så här gör du
Tvätta alla grönsaker.
Dela paprikan och jalapeñon och ta ur kärnorna ur båda.
Skär gurkan, jalapeño och paprikan i mindre bitar.
Kör alla ingredienser till soppan i en mixer till en slät puré.
Ställ soppan kallt i 4 timmar.
Blanda olivoljan med krabbköttet och gräslöken.
Rör blandningen i soppan.
Garnera med fintärnad paprika och några gräslökstrån.
Tips:
Krydda soppan med lite wasabi för att få extra sting.
Receptet insänt av Christoffer Nielsen