Recept

Skriv ut

Höstsoppa

16-30 4 port

Ingredienser

4 st (ca 50 g) jordärtskockor, rensade
150 g gul pumpa, skalad, tärnad
2 st medelstora sötpotatisar, skalade, tärnade
1 gul lök, skalad, klyftad
färsk chili, efter egen smak
2 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
8 dl färdigblandad grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde
1 dl Salakis Matlagningsyoghurt 24 %, ½ dl i soppan och ½ dl till servering
salt och vitpeppar
bladpersilja
1 citron, zest av skalet

Så här gör du

Fräs jordärtskocka, pumpa, sötpotatis, lök och chili i rapsolja. Tillsätt tomatpuré, vin, grönsaksbuljong och matlagningsgrädde och koka i ca 20 min. Tillsätt hälften av yoghurten och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Servera med en klick yoghurt, bladpersilja och riven citron.