Recept

Skriv ut

Helgrillad lax med dill- och bulgursallad – serveras med vitlökssås

46- 8-10 port

Ingredienser

1 hel lax

6 portioner bulgur

2 röda lökar

2 krukor dill

1 fänkål

1 knippe rädisor

150 gram fetaost

1 kycklingbuljongtärning

1 st citron – skivad

3 msk olivolja

1-2 burkar Vitlökssås 250g

salt och peppar

 

Vitlökssås

5 dl Turkisk Yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 msk olivolja
Salt och vitpeppar

Så här gör du

Skär några snitt i skinnet på laxen, fyll laxen sedan med skivorna av citronen och dillen ifrån 1 kruka och salta.

Börja grilla laxen. Medan laxen ligger på grillen så kokar du bulgur enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Skär löken och fänkålen i tunna skivor, rädisorna i klyftor, hacka resterande dill och blanda ihop allt med bulgur. Smaksätt med olivolja, salt, peppar och smula över fetaosten.

Vitlökssås
Blanda ihop vitlök och yoghurt. Tillsätt olivolja. Krydda med salt och peppar.

Servera laxen och bulgursalladen med vitlökssåssen.

Tips! Salta skinnet på laxen ordentligt innan grillning så fastnar den inte lika mycket.