Ingredienser
1 hel lax
6 portioner bulgur
2 röda lökar
2 krukor dill
1 fänkål
1 knippe rädisor
150 gram fetaost
1 kycklingbuljongtärning
1 st citron – skivad
3 msk olivolja
1-2 burkar Vitlökssås 250g
salt och peppar
Vitlökssås
5 dl Turkisk Yoghurt
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 msk olivolja
Salt och vitpeppar
Så här gör du
Skär några snitt i skinnet på laxen, fyll laxen sedan med skivorna av citronen och dillen ifrån 1 kruka och salta.
Börja grilla laxen. Medan laxen ligger på grillen så kokar du bulgur enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med buljongtärningen. Skär löken och fänkålen i tunna skivor, rädisorna i klyftor, hacka resterande dill och blanda ihop allt med bulgur. Smaksätt med olivolja, salt, peppar och smula över fetaosten.
Vitlökssås
Blanda ihop vitlök och yoghurt. Tillsätt olivolja. Krydda med salt och peppar.
Servera laxen och bulgursalladen med vitlökssåssen.
Tips! Salta skinnet på laxen ordentligt innan grillning så fastnar den inte lika mycket.