Recept

Skriv ut

Härlig yoghurt- och fetaostpaj med spenat och oregano

46- 6-8 port

Ingredienser

Tid: 45 + 50 minuter

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

1 krm salt

125 g smör

2 ½ msk vatten

Fyllning:

4 ägg

1 dl mjölk

2 dl Turkisk yoghurt

150 g babyspenat

1 msk torkad oregano

100 g körsbärstomater – delade på mitten

200 g fetaost

salt och peppar

Så här gör du

Pajdeg:

Blanda allt i matberedaren till en fin deg. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.

Kavla ut i en pajform och förgrädda på 200 grader i 10 minuter.

Fyllning:

Blanda ägg, mjölk och yoghurt med oregano, salt och peppar.

Rör försiktigt i spenat, smulad fetaost och körsbärstomaterna. Häll över blandningen i pajformen och grädda i 175 grader tills pajen fått en fin och gyllenbrun färg och inte längre är lös, ca 40 minuter.

Servera!

Tips! Använd pajen som tlllbehör till grillat kött.