Ingredienser
Tid: 45 + 50 minuter
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 ½ msk vatten
Fyllning:
4 ägg
1 dl mjölk
2 dl Turkisk yoghurt
150 g babyspenat
1 msk torkad oregano
100 g körsbärstomater – delade på mitten
200 g fetaost
salt och peppar
Så här gör du
Pajdeg:
Blanda allt i matberedaren till en fin deg. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
Kavla ut i en pajform och förgrädda på 200 grader i 10 minuter.
Fyllning:
Blanda ägg, mjölk och yoghurt med oregano, salt och peppar.
Rör försiktigt i spenat, smulad fetaost och körsbärstomaterna. Häll över blandningen i pajformen och grädda i 175 grader tills pajen fått en fin och gyllenbrun färg och inte längre är lös, ca 40 minuter.
Servera!
Tips! Använd pajen som tlllbehör till grillat kött.