Recept

Skriv ut

Hampus laxburgare

4 port

Ingredienser

400 g lax
200 g oskalade räkor
2 ägg
2 scharlottenlökar
Ca 1,5 dl ströbröd
3 msk hackad dill
Skal och juice från ½ citron
1,5 tsk salt
2 tsk svartpeppar
smör

Pepparrotssås:
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
½ dl majonnäs
2 msk riven pepparrot
1 msk stark senap
Citronskal och juice från en halv citron
Salt och peppar

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Blanda såsingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna. Hacka lax och räkor. Lägg i en bunke och blanda i ägg, finhackad lök och citron. Blanda väl och tillsätt ströbröd till dess att biffar lätt kan formas.
Stek i smör på medelhög värme, ca 3 minuter på varje sida.
Servera på en nyrostad fullkornsfralla, med pepparrotssås, sallad och gurka

Cookie Settings