Ingredienser
400 g lax
200 g oskalade räkor
2 ägg
2 scharlottenlökar
Ca 1,5 dl ströbröd
3 msk hackad dill
Skal och juice från ½ citron
1,5 tsk salt
2 tsk svartpeppar
smör
Pepparrotssås:
2 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
½ dl majonnäs
2 msk riven pepparrot
1 msk stark senap
Citronskal och juice från en halv citron
Salt och peppar
Så här gör du
Blanda såsingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Skala räkorna. Hacka lax och räkor. Lägg i en bunke och blanda i ägg, finhackad lök och citron. Blanda väl och tillsätt ströbröd till dess att biffar lätt kan formas.
Stek i smör på medelhög värme, ca 3 minuter på varje sida.
Servera på en nyrostad fullkornsfralla, med pepparrotssås, sallad och gurka