Ingredienser
5 dl Grekisk Yoghurt
1 pkt bladspenat (250 g)
250 g riven ost
400 g lasagneplattor
Tomatsås:
1 lök, fintärnad
1 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen koriander
500 g hela tomater på burk
Salt och nymalen svartpeppar
Så här gör du
Tomatsås:
Stek löken mjuk i oljan på svag värme.
Tillsätt övriga ingredienser till såsen och låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Tina spenaten, låt rinna av och grovhacka den.
Blanda spenaten med riven ost och yoghurt.
Lägg lite av tomatsåsen på botten av en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattor och sedan lite av spenatblandningen.
Fortsätt varva med tomatsås, lasagneplattor och spenatblandningen. Avsluta med spenatblandingen.
Täck formen med aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen vid 180 grader i ca 40 minuter.
Ta bort folien och baka vidare tills ytan är gyllenbrun.
Serveras med en fräsch sallad.