Recept

Skriv ut

Grönsaksfylld lax med dill- och citroncrème

4 port

Ingredienser

600 g laxfilé
100 g zucchini
100 g palsternackor
100 g purjolök
100 g rotselleri
1 st lök
Salt, cayennepeppar
1 krm garam masala
1 msk rapsolja

Dill- och citroncreme:
4 dl Lindahls Turkisk Yoghurt
1 knippe dill
1 citron, rivet skal och saft
1 tsk socker
Salt och peppar

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Ansa grönsakerna och skär dem i strimlor.
Woka grönsakerna med oljan en kort stund. De skall inte vara färdigkokta. Smaksätt med salt, cayenne och garam masala.
Dela laxen i 4 bitar. Gör fjärilar genom att göra ett snitt i mitten av varje laxbit, men skär inte genom skinnet. Vik fisken så att skinnet hamnar i mitten.
Lägg grönsakerna på en ugnsfast form, spara ungefär 8 matskedar. Salta fisken och lägg den på grönsakerna med skinnsidan nedåt. Fyll skinnskåran med resten av grönsakerna.
Ställ formen i ugnen och stek fisken i 10 – 15 minuter vid 125 grader.
Finklipp dillen och blanda med alla ingredienser till citroncrémen.

Tips:
Har du varmluftsugn kan du sätta en skål med vatten i ugnen och baka laxen vid endast 90 grader. Laxen är färdigkokt vid 60 grader kärntemperatur.

Cookie Settings