Recept

Skriv ut

Grillade grönsaker med basilikacrème

31-45 4 port

Ingredienser

Basilikacrème:
2 msk majonnäs
150 g Turkisk Yoghurt
250 kvarg
3 tsk senap
1 tsk citronsaft
½ knippe basilika
1 krm örtsalt
färsk malen peppar

Grönsakerna:
400 g aubergine
400 g zucchini
8 stora champinjoner
2 st vitlöksklyftor
6-8 msk olivolja
1 krm örtsalt
Färsk malen peppar

Produkter i detta recept

Turkisk yoghurt

Så här gör du

Hacka basilikan. Blanda majonnäs, yoghurt, kvarg, senap, citronsaft och basilika. Smaka av med örtsalt och peppar.
Låt vila någon timme i kylen.

Skär auberginer i ca 1½ cm tjocka skivor, strö över salt och låt stå ca 20 min.
Låt torka på kökspapper.
Dela zucchinin på längden i två halvor och skär halvorna på längden i ca 1½ cm tjocka skivor.
Rensa champinjonerna och ta bort stjälken.
Laga en marinad av pressad vitlök, olivolja, örtsalt och peppar. Pensla på grönsakerna.
Grilla grönsakerna under medelhög värme.

Lägg upp allt snyggt och servera omgående .

Tips:
Variera grönsakerna efter säsong och tillgång.

Receptet insänt av
Katja Hellmig, Slöinge

Cookie Settings