Recept

Skriv ut

Fisksoppa à la Harry

16-30 4 port

Ingredienser

1 msk smör
1 liten purjolök, strimlad
1 liten fänkål, strimlad
1 påse saffran, ½ g
1 msk tomatpuré
5 dl färska tomater, hackade
8 dl vatten
1 dl vitvin
5 dl grädde
1 fiskbukjongtärning
300 g fiskfilé, skuren i små kuber
2 msk dill, finklippt
2 dl Grekisk Yoghurt
150 g räkor, skalade
Salt och cayennepeppar efter smak

Produkter i detta recept

Grekisk yoghurt

Så här gör du

Smält smöret i en gryta. Tillsätt fänkål och fräs under låg värme i 3 minuter.
Tillsätt purjolök, tomatpuré och saffran. Fräs ytterligare 2 minuter.
Fyll på vatten, vin, grädde och buljongtärning. Låt koka upp och sjuda i 5 minuter.
Tillsätt fisken och tomaterna och låt sjuda någon minut tills fisken är nästen färdig kokt.
Lägg i räkorna och yoghurten i soppan. Värm upp igen, men låt inte koka mera.
Smaka av med salt och cayenne. Strö över dill och servera omgående.

Tips:
Serveras med nybakad baguette eller vitlöksbröd.
Smaksätt med 1 klyfta pressad vitlök.

Receptidéen insänt av Anita Johansson

Cookie Settings