Ingredienser
2 dl Turkisk Yoghurt
1 msk olja
300 g kycklingfilé
1 lök, fintärnad
½ zucchini, 100 g
10 cm purjolök
1 palsternacka, 100 g
1 bit rotselleri 100 g
2 tsk curry
2 tsk garam masala
1 tsk mild paprikapulver
1 msk tomatpuré
2 tsk maizena
2 hönsbuljongtärningar
1 l vatten
Så här gör du
Ansa grönsakerna och skär dem i små tärningar. Skär även kycklingköttet i tärningar.
Fräs lök i olja i en gryta. Fortsätt fräsa hela tiden och tillsätt efter varandra köttet, alla grönsaker, alla kryddor och sist tomatpurén.
Fyll på vattnet och lägg i buljongtärningarna i soppan. Koka upp och låt sjuda tills köttet och grönsakerna känns mjuka (5 – 10 minuter).
Rör ut maizena med lite vatten och rör i blandningen i soppan. Till sist rör ner yoghurt i soppan. Värm till 90 grader, men låt inte koka mera.